Raatteen maraton ja marssi talvisodan maisemissa

Talvisodan taistelut Suomussalmella ja eritoten Raatteen tiellä kiinnostavat kymmeniätuhansia ihmisiä vuosittain ja ovat alueen matkailuvaltti. Samoissa, legendaarisista talvisodan taisteluista tunnetuissa maisemissa juostaan myös Raatteen maraton. Reitti kulkee Raatteen tiellä rajavyöhykkeeltä aina Suomussalmen kuntakeskukseen saakka. Historialliselle maratonreitille sijoittuu useita talvisodan taistelupaikkoja ja muistomerkkejä.

Raatteen Maratonin tarkoituksena on kunnioittaa Raatteen tien taisteluissa itsenäisen Suomen puolesta taistellutta veteraanisukupolvea sekä vaalia Raatteen tien historiaa. Maratonin lisäksi tapahtumassa voit valita myös lyhyempiä juoksumatkoja – tervetuloa kokeilemaan!

Raatteen marssi on tarkoitettu koko perheen tapahtumaksi. Marssin järjestämisellä halutaan kunnioittaa veteraanien työtä ja uhrauksia maan itsenäisyyden säilyttämiseksi. Näin halutaan myös vaalia ja säilyttää veteraanien perintöä. Marssin tarkoituksena ei ole ihannoida sotaa, vaan kertoa sen mielettömyydestä. Marssin pituus on 18 km Raatteen tien päästä päähän vähäliikenteistä soratietä ja reitin varrella on huoltopisteitä. Marssin voi suorittaa juosten, hölkäten, kävellen tai pyöräillen.

Lue lisää tapahtumasivulta

Jaa sivu eteenpäin