Tätä on neljän vuodenajan Kainuu

Neljän vuodenajan Kainuu on ympärivuotinen paratiisi asukkailleen ja matkailijoille. Ainutlaatuinen luonto ja sen monet mahdollisuudet avautuvat kotiovelta. Monipuolista tekemistä löytyy niin aktiiviurheilijalle, luontoelämysten metsästäjälle kuin kulttuurin ystävällekin.

Valitse kohde kartalta

Tutustu Kainuun kuntiin ja nähtävyyksiin. Katso kartasta missä sijaitsee vaikkapa Ärjänsaari, palkittu Hepoköngäs, Komulanköngäs, Paljakan, Ukkohallan tai Vuokatin matkailukeskukset. Kainuusta löytyy kohteita moneen makuun!

Tunnuslukuja

Kainuun vahvuuksia ovat luonto, väljyys, hyvä elämisen laatu, turvallisuus, arjen helppous ja toimivat ja monipuoliset palvelut. Maakunnan runsaat luonnonvarat ja puhdas luonto luovat erinomaiset puitteet alueen yritysten kasvulle. Matkailu, biotalous, kaivannais- ja kemianteollisuus sekä teknologia-ala luovat alueelle paljon työpaikkoja. Kainuu on vetovoimainen asuinpaikka, mökkimaakunta ja matkailukohde, joka tunnetaan metsäisistä vaaramaisemista, laajoista luonnonsuojelualueista, runsaista vesistöistä sekä monipuolisista kulttuurin ja liikunnan mahdollisuuksista.

8
Kuntaa
71 257
Asukasta
4 639
Järveä
1,93 milj.
Metsien kokonais- pinta-ala (ha)
27 218
Työpaikkaa
61 %
Uusiutuvan energian osuus
12 100
Kesämökkiä

Tule Kainuuseen!

Kulttuuri Kainuu

Elokuvien Kainuu

”Kainuu on mahtava. Hyvä paikka tehdä mitä vaan. Kaunis, koskematon luonto ja tietysti mahtavia ihmisiä.”

-Aku Louhimies

Kirjailijoiden Kainuu

Vieraile suurten kirjailijoiden Elias Lönnrotin, Isa Aspin, Eino Leinon, Ilmari Kiannon ja Veikko Huovisen teosten synnyinmaisemissa. Missä sai alkunsa Leinon Neiti kesäheinä runo? Entä missä seikkaili Konstan Pylkkerö? Tule käymään kirjailijataloissa ja koe teosten ainutlaatuinen maailma paikan päällä!

Kainuun kunnat

Kaikki tiet vievät Kainuuseen

Suunnitteletko matkaa Kainuuseen? Täältä löydät ajantasaiset tiedot Kainuuseen suuntautuvista liikenneyhteyksistä.