Harrasta Kainuussa

Kainuussa kaikki on lähellä – urheilusta kulttuuriin. Vaihtuvat vuodenajat, laadukkaat liikuntapaikat ja monipuolinen kulttuuritarjonta pitävät huolen siitä, että kiinnostavaa tekemistä löytyy jokaiselle. Löydä oma harrastuspaikkasi ja vapaudu!

Kirjastot kaikille

Kirjastot palvelevat kainuulaisia kaikissa kunnissa ja haja-alueille kirjastopalvelut vie kirjastoauto. Kajaanin kaupunginkirjasto on myös Kainuun maakuntakirjasto. Siellä järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Tutustu oman kunnan kirjastopalveluihin!

Kulttuuria kainuulaisittain

Näe, koe tai tee itse! Kainuun vaarojen ja metsien keskellä kukoistaa rikas ja monipuolinen kulttuuritarjonta. Arkipäivän kulttuurikokemukset – museot, teatterit ja konsertit – lisäävät asukasviihtyvyyttä ja yhteisön hyvinvointia. Löydä kainuulainen kulttuuritarjonta ja vapaudu!

Tutustu kuntien kulttuuritarjontaan

Harrasta liikuntaa Kainuussa

Kainuu on liikunnan harrastajan paratiisi kaikkina vuodenaikoina. Kunnista löytyy runsaasti erilaisia aktiviteetteja kaikenlaisille liikkujille, olitpa höntsäilijä tai aktiiviliikkuja. Löydä oma sisäinen liikkujasi ja vapaudu!

Kainuun liikunta tarjoaa tapahtumia ja palveluja koko Kainuuseen.
Kainuun liikunta

Liikuntapalvelut Kainuun kunnissa

Oppimisen iloa

Innostaako uuden oppiminen? Kainuusta löytyy runsaasti mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiselle vapaa-aikana.

Oppimiskeskus Kainula

Oppimiskeskus Kainula on Kainuun kesäyliopiston ja Kainula-opiston muodostama toiminnallinen yhteistyöoppilaitos. Sieltä löydät avointa yliopisto-opetusta, avointa ammattikorkeakouluopetusta, ammatillista lisäkoulutusta sekä perinteisiä kansalaisopiston harrastekursseja.

Kainuun kansalaisopistot

Kainuun jokaisesta kunnasta löytyy kansalaisopisto. Niistä löydät muun muassa kädentaitojen, liikunnan, musiikin sekä yhteiskunnallisten aineiden opetusta.

Kainuun musiikkiopisto

Kainuun musiikkiopisto järjestää musiikin ja tanssin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta Kajaanissa, Hyrynsalmella, Paltamossa, Puolangalla, Ristijärvellä, Suomussalmella, Vaalassa ja Vuolijoella. Opisto tarjoaa harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille!

SIIRRY KAINUUN MUSIIKKIOPISTON SIVUILLE