Koe asumisen ja arjen vapaus Kainuussa

Kainuussa asumisen väljyys ja hyvät peruspalvelut ovat rennon ja vaivattoman arjen perusta. Kainuussa välimatkat kaupunkien ja kuntakeskusten sisällä ovat lyhyet. Koulu- ja työmatkoilla säästynyt aika antaa sinulle lisää tunteja laadukkaaseen vapaa-aikaan. Tule ja koe asumisen ja arjen vapaus Kainuussa!

Vinkit asunnonhakuun ja rakentamiseen

Oletpa työn, opiskelun tai muun syyn vuoksi asuntoa vailla, Kainuussa on tarjolla runsaasti vuokra-asuntoja sekä tontteja rakentamiseen. Tutustu vuokra-asumiseen ja tonttitarjontaan Kainuussa ja vapauta itsesi kokemaan kainuulainen elämäntyyli.

Vesihuolto Kainuussa

Mistä rehevöityminen johtuu? Miten tulvariskejä hallitaan? Miltä Kainuun alueellinen vesitilanne näyttää? Vesi.fi on vesiaiheisen tutkitun tiedon lähde, joka palvelee sekä kansalaisia että eri alojen asiantuntijoita. Tietosisällön sivustolle tuottavat Suomen ympäristökeskus, ELY-keskukset, Ilmatieteen laitos ja Tulvakeskus yhteistyössä vesialan asiantuntijaorganisaatioiden kanssa. 

Vesi.fi 

Tuletko vain käymään?

Toivotamme sinut tervetulleeksi myös loma-asukkaaksi, etätyöläiseksi tai muuten vain  osa-aikaiseksi asukkaaksi. Kainuu tarjoaa tähän monia mahdollisuuksia. Ja kuka tietää, ehkäpä päätätkin tulla jäädäksesi!

Kainuu vapaa-ajan asukkaalle

Varhaiskasvatus ja peruskoulut

Kainuun hyvinvointialueen palvelut

Kainuun hyvinvointialue tarjoaa terveyden ja turvallisuuden palvelut Kainuussa. Kainuun hyvinvointialueen tarjoamat palvelut löydät Kainuun hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Kainuun hyvinvointialue

Harrasta ja vaikuta

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta ja erilaiset harrastuspiirit? Haluatko vaikuttaa oman kotikuntasi tai -kyläsi asioihin? Kainuusta löytyy monenmoista tekemistä vapaa-aikaan ja vaikuttamisen paikkoja. Löydä oma intohimosi ja vapaudu!

Nuoret

Kainuussa on nuorille monia mahdollisuuksia.

Nuorten Kainuu

Asukastarina Kuhmosta

Jaana Koistisen tarina (YouTube-video).
Kuhmo on turvallinen kasvuympäristö lapsille.