Petojen elämää Kainuussa

Suomessa ihmisellä ja petoeläimillä on ollut vuosituhantinen yhteinen historia. Jumalallisista eläimistä tuli lopulta vihattuja ja vainottuja. Luonnonsuojelun ansiosta petokannat ovat kasvaneet sukupuuton partaalta elinvoimaisemmiksi sataan vuoteen.

Kainuussa petojenkatselu on nykyisin suosittu matkailuaktiviteetti. Wild Taigan matkailualueen koskematon erämaaluonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eläinten tarkkailuun ja niiden valokuvaamiseen. Alueella voi bongata karhun, ahman ja ja suden lisäksi muun muassa hirviä, metsäpeuroja, liito-oravia, majavia sekä suuria petolintujamme niiden omassa elinympäristössä.

Eläintenkatselun- ja kuvauksen vilkkain sesonki on kesäaikaan, mutta retkiä järjestetään ympäri vuoden. Vuodenkierron mukana muuttuva maisema antaa mahdollisuuden erilaisiin otoksiin vuodenajasta riippuen. Yötön yö, ruska-aika, ensilumi sekä lukemattomat muut kuvaustaustat vaihtuvat luonnon omassa kuvastudiossa tahdilla, jonka luonto itse määrää.

Lue lisää eläinten tarkkailumahdollisuuksista

Katso myös kainuulaisen Kari Kemppaisen dokumentti ”Petojen elämää” Yle Areenasta. Ohjelman kesto on 52 minuuttia. Alempana sivulta löytyvän videon kautta voit tehdä lyhyemmän kurkkauksen petojen elämään.

Petojen elämää YLE Areenassa