Kainuun Maakuntajuhla

Kainuun maakuntajuhlaa vietetään vuosittain elokuussa, Kainuun maakuntakukan Kanervan päivänä. Tämä kaikille kainuulaisille tarkoitettu yhteinen juhla kiertää vuorovuosin kaikissa Kainuun kunnissa.

Juhlaohjelma koostuu juhlapuheesta ja muista kulloinkin vuorossa olevan järjestäjäkunnan kanssa suunniteltavista esityksistä sekä Pro Kainuu palkintojen jakamisesta. Pro Kainuu-tunnustus jaetaan kolmessa eri kategoriassa: Pro Kainuu, Pro Kainuu mainetyö ja Pro Kainuu nuori.

Maakuntajuhla on ilmainen ja sinne järjestetään maksuttomat linja-autokuljetukset kaikista Kainuun kunnista. Bussiliput ovat noudettavissa kuntien kirjastoista ja Kajaanissa Kajaani Infosta erikseen määrätyn ajan ennen juhlaa. Ennen juhlan alkamista on perinteisesti järjestetty vieraille myös kahvitarjoilu.

Kainuun liitto ja kunnat tiedottavat kunkin vuoden maakuntajuhlasta kesäisin.

Maakuntajuhlan historia

Kainuun maakuntajuhlan viettäminen alkoi vuonna 1998. Silloin ei pidetty varsinaista maakuntajuhlaa, mutta Sotkamossa pidetyn maakunnan huippukokouksen lopuksi juhlittiin Kainuun maakuntalipun naulaamista ja käyttöön vihkimistä.

Vuonna 1999 järjestettiin Kuhmossa ensimmäinen varsinainen maakuntajuhla.

Voit lukea lisää edellisistä maakuntajuhlista ja Pro Kainuu -palkituista Kainuun liiton sivuilta.

Maakuntajuhla Kainuun liiton sivuilla

Jaa sivu eteenpäin