Tervanpolttajien maakunta
Terva oli aikanaan tärkeä tuote ja se on tärkeä osa myös Kainuun historiaa. Kuhmosta Ouluun soudettavan tervalastin pahimmat esteet olivat Kajaaninjoen vuolasvirtaiset Koivu- ja Ämmäkoski. Tervakanava valmistui keisari Aleksanteri I:n luvalla vuonna 1847 ja vuosisadan alussa kanavan kautta kulki n. 6000 – 24 000 tervatynnyriä vuodessa. Rautateiden valmistuttua kanavan käyttö hiipui ja sulut suljettiin liikenteeltä 1.1.1915.
Sukella tervanpolton historiaan ja nykypäivään Kainuussa. Täällä pääset seurailemaan vanhaa tervan kuljetusreittiä, osallistumaan erilaisiin tervanpolton historian ympärille syntyneisiin tapahtumiin ja kokeilemaan uudenlaisia tervatuotteita.
Kajaaninjoen Tervakanavan soutunäytökset ovat kuuluneet Kajaanin kesätapahtumiin vuodesta 1984. Musiikin ja mukavan verkkaisesti etenevän tervasoutunäytöksen lomassa kerrotaan tervakanavan ja tervansoudun historiasta.
Jaa sivu eteenpäin
Vuokatti ympäri vuoden
Vuokatti on Suomen kolmanneksi suosituin matkailukohde. Se sopii niin perheiden lomakohteeksi, kuin aktiiviurheilijoiden leirityspaikaksi. Ja Vuokatista löytyy ohjelmaa matkailuvuoden jokaiseen päivään.
Vieraile Vuokatissa ›
Petojen elämää Kainuussa
Suomessa ihmisellä ja petoeläimillä on ollut vuosituhantinen yhteinen historia. Jumalallisista eläimistä tuli lopulta vihattuja ja vainottuja. Luonnonsuojelun ansiosta petokannat ovat kasvaneet sukupuuton partaalta elinvoimaisemmiksi sataan vuoteen.
Kainuussa petojenkatselu on nykyisin suosittu matkailuaktiviteetti.
Petojen elämää ›
Kuhmolaisen Jaana Koistisen tarina videona
“Miksi sitten olen valinnut Kuhmon monien vaihtoehtojen joukosta?”
Puhdas luonto, metsäkeskeisyys, vireä kulttuurielämä sekä sujuva ja turvallinen arki. Jaana valitsi Kuhmon syistä, joita myös Kuhmoon muuttaneet ja täällä aina asuneet arvostavat. Jaana Koistinen on innokas luonto- ja kulttuuriharrastaja ja kahden lapsen vanhempi. Paluumuutto tuntui oikealta ratkaisulta myös siksi, että siteet Kuhmoon säilyivät vahvana, vaikka Jaana on välillä matkaillut ympäri maailmaa ja opiskellut muualla. Video on osa Kuhmon Pitoa ja vetoa-hanketta, jota rahoittavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto sekä EU LEADER.
Miksi asua Kuhmossa ›
Veisuuvestivaalit
Ristijärven kunnan pääkulttuuritapahtuma on Veisuuvestivaali, joka järjestetään elokuun alussa.
Lue lisää ›
Juustoleipämessut
Juustoleipä on tärkeä osa kainuulaista ruokaperinnettä. Ristijärvellä järjestetään vuosittain juustoleipämessut.
Lue lisää ›
Pakko Sanoa!
Suomussalmella järjestetään teatteritaiteeseen painottuvaa Pakko sanoa! -festivaalia.
Lue lisää ›
Kajaanin markkinakatu
Useamman päivän vireänä tapahtumana tunnettu Kajaanin markkinakatu on perinteisesti sijoittunut Kajaanin Runoviikon ja Eino Leinon syntymäpäivän 6.7. aikoihin.
Lue lisää ›
Muuttotarinoita RekryKainuusta
RekryKainuu-hanke haastatteli muutamia Kainuuseen muuttaneita. Mikä toi Barcelonasta Sotkamoon, Joensuusta Kajaaniin tai Helsingistä Hyrynsalmelle?
Lue Kainuuseen muuttaneiden tarinoita ›
Leino -talon kirjapäivät
Heinäkuun puolivälissä runoilija Eino Leinon synnyinkodin mukaan rakennetulla Eino Leino -talolla vietetään perinteisiä kirjapäiviä.
Lue lisää ›
Kirjailijoiden Kainuu
Isa Asp, Elias Lönnrot, Eino Leino, Ilmari Kianto ja Veikko Huovinen – Kainuu on kirjailijoiden maakunta, ja tässä ei ole nykykirjailijoita edes vielä mainittu! Tutustu Kainuun kynänikkareiden maisemiin ja tuotantoon ja vapaudu kulttuurin ja historian parissa!
Tutustu kirjallisuusmatkailuun ›
Hossan värikalliot
Hossan kansallispuistossa tallataan samoja polkuja ja melotaan samoilla vesillä kuin alueen ensimmäiset asukkaat 10 000 vuotta aikaisemmin. Nyt Hossa tarjoaa palveluja laidasta laitaan, mutta menneisyyden mystiikka on yhä läsnä.
Tutustu Hossaan ›
Kekrifest
Kajaanin syksyssä soi Kekrifest, joka tarjoaa viihdettä etenkin raskaamman musiikin ystäville.
Lue lisää ›