Helppo arki

Kainuussa asumisen väljyys ja hyvät peruspalvelut ovat rennon ja vaivattoman arjen perusta. Kainuussa välimatkat kaupunkien ja kuntakeskusten sisällä ovat lyhyet. Koulu- ja työmatkoilla säästynyt aika antaa sinulle lisää tunteja laadukkaaseen vapaa-aikaan. Tule ja koe asumisen ja arjen vapaus Kainuussa!

Vinkit asunnonhakuun ja rakentamiseen

Oletpa työn, opiskelun tai muun syyn vuoksi asuntoa vailla, Kainuussa on tarjolla runsaasti vuokra-asuntoja sekä tontteja rakentamiseen. Tutustu vuokra-asumiseen ja tonttitarjontaan Kainuussa ja vapauta itsesi kokemaan kainuulainen elämäntyyli.

Tuletko vain käymään?

Toivotamme sinut tervetulleeksi myös loma-asukkaaksi, etätyöläiseksi tai muuten vain  osa-aikaiseksi asukkaaksi. Kainuu tarjoaa tähän monia mahdollisuuksia. Ja kuka tietää, ehkäpä päätätkin tulla jäädäksesi!

Kainuu vapaa-ajan asukkaalle

Hyvää hoivaa

Peruskoulut

Kainuun koulut tarjoavat hyvän oppimisympäristön ja antavat oppilaille vahvan pohjan riippumatta siitä, missä kunnassa asut.

Kainuun koulut

Harrasta ja vaikuta

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta ja erilaiset harrastuspiirit? Haluatko vaikuttaa oman kotikuntasi tai -kyläsi asioihin? Kainuusta löytyy monenmoista tekemistä vapaa-aikaan ja vaikuttamisen paikkoja. Löydä oma intohimosi ja vapaudu!

Nuoret

Kainuussa on nuorille monia mahdollisuuksia.

Nuorten Kainuu

Kulttuurin jäljillä

Kainuun omaleimainen kulttuuri ja erilaiset kulttuuritapahtumat tarjoavat paljon koettavaa.

Kainuulainen järjestökenttä

Yhdistys- ja järjestötoiminnan kautta voit löytää mielekästä tekemistä ja uusia tuttavia, ja myös vaikuttaa ympäristöösi positiivisella tavalla. Tutustu kainuulaiseen järjestökenttään ja hyppää rohkeasti mukaan!

 

YHDISTYSTOIMINTAA KAINUUSSA

Asukastarina Kuhmosta

Jaana Koistisen tarina (YouTube-video).
Kuhmo on turvallinen kasvuympäristö lapsille.